Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Kişiye Özel Kategoriler > Sağlık
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 04-01-2013, 08:35   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart göz sulanması enfeksiyon nedeni

Göz Sulanması Enfeksiyon Nedeni...
Uzmanlar, göz sulanmasının tedavi edilmediği takdirde enfeksiyonlara sebep olduğunu belirtti. Çocuklarda göz sulanması sıklıkla görülen problemlerin başında geldiğini belirten uzmanlar, kesinlikle ihmal edilmemesi gerektiği uyarısında bulundular.

Yeditepe Üniversitesi Hastanesi Göz Hastalıkları uzmanı Prof. Dr. Ferda Çiftçi, çeşitli nedenlere bağlı olan ve tedavi edilmezse enfeksiyonlara sebep olan göz sulanmasının geciktirilmesi durumunda görmeyi tehdit edebilecek tablolar ortaya çıkabileceğini belirtti.

Çiftçi, “Çocuklarda çeşitli nedenlerle göz sulanabilir. Gözyaşı kanalı tıkanıklığı, göz kapaklarındaki yapısal bozukluklar, glokom (göz tansiyonu) hastalığı, gözde çizilme veya yabancı cisim kaçmaları sulanma ile belirti verebilir. Kapak düzeni bozuk olan; içe veya dışa dönük kapakları olan çocuklarda irritasyon göze zarar veriyorsa erken tedavi etmek gerekir. Tedavide geç kalınırsa görmeyi tehdit edebilecek tablolar ortaya çıkabilir. Cerrahi tedavi ile kapak düzeltilerek sorun giderilir. Bir diğer neden olan doğumsal gözyaşı kanalı tıkanıklığıdır. Gözyaşı bezi yeterli üretim yapıyor ama kanal tıkalı ise gözyaşı yüze doğru akar.

Yeni doğanlarda gözyaşının buruna aktığı kanallar kapalı olabilir. Çoğunlukla birkaç ayda kendiliğinden açılır. Erken dönemde (ilk 12 ay) masaj yapılarak, enfeksiyon olduğunda ise antibiyotik damlalar ile tedavi sağlanabilir. Bu dönemde masajın doğru yapılması önemlidir. İhmal edilmiş veya yeterli tedavi yapılmamış hastalarda sürekli enfeksiyon gözün diğer bölgelerini etkileyebilir. Bu durumda ve 1 yaşına kadar devam eden sulanmalarda kanala sondalama uygulanmalıdır. Sulanma devam ederse; sondalama tekrar edilebilir. Aynı zamanda kanala silikon tüp uygulanabilir. Bu uygulama ile yüzde 95 başarı elde edilir” dedi.

Kanal tıkanıklığı nedeniyle sık sık enfeksiyon olan çocuklarda sürekli antibiyotik kullanmanın çözüm olmadığını belirten Prof. Dr Çiftçi, 1 yaşına kadar kanal açılmazsa cerrahi müdahale yapılması gerektiğini belirtti.




Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
enfeksiyon, goz, nedeni, sulanmasi


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 04:25