Forum Akenna  

Geri git   Forum Akenna > Kişiye Özel Kategoriler > Sağlık
Kayıt ol Yardım Community Ajanda Bugünki Mesajlar Arama

Cevapla
 
Seçenekler Stil
Alt 03-31-2013, 03:21   #1
Successor
Avatar Yok
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Jun 2012
Üye Numarası: 224
Arkadaşlar: 0
Konular:
Mesajlar: 277
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart Evde İlkyardım

Küçük şişlikler ve berelere müdahale etmek için evinizde ilkyardım çantası bulundurabilirsiniz. Fakat , diş ile ilgili acil durumlar için hazırlıklı olduğunuzu düşünüyor musunuz?

Sağlık otoritelerine göre, herkesin evinde mutlaka bir ilkyardım çantası bulunmalıdır.

Ağız ve diş yaralanmaları ve acil durumlar çocuk ve yetişkinlerde çok yaygın görülür.Diş veya ağız yaralanmalarına daha iyi bir şekilde müdahale etmek için eczaneden temin edebileceğiniz bazı şeyleri ilkyardım çantanıza ekleyebilirsiniz.

Yapacağınız müdahale profesyonel tedavi yerine geçmemekle beraber ağızdaki küçük yaralanmaları tedavi etmek ve hasta diş hekimine gidinceye kadar önemli problemleri kontrol altına almaya yardımcı olmak için büyük önem taşıyacaktır.

İlk yardım çantasına konması önerilen malzemeler: Ağız aynası, diş ipi, rulo pamuk , steril gazlı bez, diş fırçası, cımbız, aspirin veya muadili ilaç, hazır soğuk kompres, şişe suyu, tuz, parafin veya diş mumu, tıbbi muayene eldivenleri ve oksijenli ağız temizleyicisidir.

Acil durumlara müdahale etmek için, aşağıdaki ipuçlarından faydalanabilirsiniz.

Diş Ağrısı: Ağzınızı ılık su ile çalkalayın. Dişler arasında sıkışmış olan herhangi bir şeyi çıkarmak için diş ipi kullanın, ve ardından ağzınızı çalkayın. Eğer şişlik varsa; yanağın dış tarafından buz veya soğuk kompresi uygulayın. (bu kompresi 20 dakikada bir ara vererek uygulayın). Kompresi kesinlikle sıcak uygulamayın. Ağrıyı hafifletmek için, aspirin veya muadili bir ilaç alınabilir. Yanmaya neden olacağından dolayı, doğrudan dişeti dokusu üzerine ya da dişin üzerine aspirin koymayın. Olabilecek en kısa sürede bir diş hekimine gidin.

Dişler arasına sıkışan şeyler: Sıkışan objeleri diş ipi ile çıkarmaya çalışın, kalan parçacıkları çıkarmak için suyla güçlü bir şekilde ağzınızı çalkalayın. Eğer objeyi çıkaramazsanız, mutlaka bir diş hekimine gidin.

Aft veya ağız yarası: Aftlar ağız içinde, yanak, dişeti veya dil üzerinde çıkan küçük beyaz yaralardır. Bunlar; yanağın ısırılması, sert diş fırçalama, sıcak yiyeceklerin neden olduğu yanmalar ve diş teli veya takma dişlerden kaynaklanan tahrişten dolayı oluşabilirler. Oksijenli su ile temizleme sonucunda oluşan köpürme etkisi ile gıda parçacıkları yaradan uzaklaştırılır.

Diş Düşmesi: Böyle bir durumla karşılaştığınızda ilk önce dişi bulmaya çalışın.Düşen bir süt dişiyse; dişi süt, tuzlu su veya hastanın tükürüğünün olduğu bir kaba koyun. Bunların mevcut olarak bulunmadığı bir durumda ise dişi su dolu bir kaba koyun.Düşen diş daimi dişse, köküne dokunmamaya dikkat ederek dikkatlice dişi çıktığı yere yerleştirin. ve dişle birlikte hemen diş hekimine gidin.

Kırık Diş: Bir antiseptik ile yara alananı ve kirleri temizleyin.Şişliği en aza indirgemek için yaralanan diş alanına doğru yüze buz veya soğuk kompres uygulayın. Eğer dişin keskin bir kenarı varsa, dişeti veya yanak yaralanmalarını önlemek için, parafin (mum) ile kaplayın ve hemen diş hekimine gidin.

Dudak veya Dil Isırma: Steril gazlı bez kullanarak 15-20 dakika boyunca kanayan bölgeye doğrudan basınç uygulayın. Kanamayı hafifletmek ve yarayı temizlemek için, ağız bakım suyu ile ağzınızı çalkayın. Şişlik meydana gelirse buz veya soğuk kompres uygulayın. Kanama devam ederse, bir hastanenin acil bölümüne gidin.




Mutluluk mu ?
Evet,evet ! ßenim en sevdiğim oyundu o ; küçükken...~
LaL isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla
Cevapla

Bookmarks

Tag Ekle
evde, ilkyardim


Yetkileriniz
Sizin Yeni Konu Acma Yetkiniz var yok
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-KodlarıKapalı

Gitmek istediğiniz klasörü seçiniz


Şu Anki Saat: 08:22