beşamel sos
malzemeler:
1,5 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
3 su bardağı süt
tuz
karabiber
arzuya göre ince kıyılmış küçük hindistan cevizi.
yapılışı:
1-bir tencereye tereyağını koyup eritin
2-sonra unu ilave edip karıştıra karıştıra top top olmadan ve esmerleşmeden kavurun
3-un pişdikten sonra çok yavaş olarak sütü ilave edin
4-sos krema haline gelmeye başlayınca tuzu karabiberi ve küçük hindistan cevizi rendesini içine katın ve karıştırmaya devam ediniz
5-sos çok koyu olursa süt katarak inceltin şayet içinde topaklar olmuşsa tel süzgeçden geçirin
6-beyaz etler ve sebzelerle servis yapabilirsiniz

Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
|