Tekil Mesaj gösterimi
Alt 04-02-2013, 12:08   #1
Super Moderators
baharesin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 Özel Mesaj       Arkadas Listesine Ekle
K.Tarihi: Apr 2011
Üye Numarası: 85
Arkadaşlar: 2
Konular:
Mesajlar: 1.094
Rép Puanı: 10
Rép Grafiği:
Standart turunç kabuğu reçeli

10 adet orta boy turunç
1 kg şeker
1/2 litre su
1/2 çay kaşığı limon tuzu

1 İlk önce turunçlar yıkanır. Turunçların kırmızı üst kabukları çok ince bir rende yardımı ile kazınır, sonra beşe bölünerek dilimler halinde soyulur.
2 Soyulmuş olan kabuklar yıkandıktan sonra haşlanır ve hemen ardından soğuk suya atılarak soğutulur.
3 Kabukların suyu, bir gün içinde 3-4 kere değiştirilir. Bu işlem 3-4 gün tekrarlanır ve böylece kabukların acılığı gider.
4 Daha sonra kabuklar, kaim bir iğne yardımı ile rulo şeklinde kıvrılarak iplere halka halka dizilir.
5 Sonraki aşamada kabuklar pişirileceği kaba alınıp üzerine 1 kg. şeker ve V2 litre su ilave edilerek ateşe konur ve şeffaflaşıp da istenilen kıvama gelinceye kadar kısık ateşte kaynatılır.
6 Kabuklarla beraber ballaşan şurup, reçel kıvamını aldıktan sonra bala V2 çay kaşığı limon tuzu ilave edilerek 3-5 dakika daha kaynatılır. Daha sonra ateşten indirilerek 7-8 dakika dinlendirilir.
7 Balın içerisindeki turunç kabuğu halkaları bir süzgeçli kaşık yardımıyla balın içerisinden alınarak temiz ve kuru bir kaba aktarılır, geriye kalan bal da süzülerek üzerine dökülür.
8 Soğuduktan sonra ipleri çıkarılarak yenmeye hazır hale getirilen tatlımız, tercihen sade yada balıyla beraber tabaklara konularak servis yapılır

adana mutfağı




Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
baharesin isimli Üye şimdilik offline konumundadır  
Alıntı ile Cevapla