portakal reçeli
malzemeler:
1 kg kalın kabuklu portakal
1,5 bardak toz şeker
3 bardak su
2 çorba kaşığı limon suyu
yapılışı:
portakalların kabuklarını hafifçe kazıyın
içinde su kaynamakta olan büyükçe bir tencereye atıp portakallar hafifçe yumuşayana kadar haşlayın.kevgire alıp suyunu süzün.
portakallar soğuyunca küçük parçalar halinde doğrayın
diğer yanda toz şeker ve suyu kaynatarak şurup yapın.sonra bu şuruba doğranmış portakalları atın
şurup koyulaşana kadar kendi halinde kaynamaya bırakın
şurup kıvamına yaklaşırken limon suyunu ilave edin
birkaç taşım daha kaynatın ateşten alın iyice soğuduktan sonra kavonoza doldurun
afiyet olsun

Sevgi bir yıldızdır yanıp sönen ,
Masmavi bir düştür .
Gökyüzünde hiç ölmeyen ,
Sevenlerin mumudur sevgi ,
Eriyip de hiç bitmeyen
Sevgi dolu bir Gün olması dileğiyle
Yüzünüz güleç, neşeniz bol,
Enerjiniz daima pozitif olsun
|