![]() |
Gömlek kadayıfı(amasya)
500 gr. yaş gömlek kadayıf (File şeklinde özel olarak dökülmüş)
2 su bardağı iri kıyılmış ceviz 3 adet yumurta 200 gr. tereyağı 1 fi ncan sıvıyağ Toz tarçın 2 kaşık toz şeker (içine) Şurup için: 1 kg. toz şeker 4 su bardağı su Yarım limon suyu Yaş kadayıf dikdörtgen şeklinde parçalara ayrılır.Aralarına ceviz, toz şeker ve tarçın konarak rulo şeklinde dürülür. Yumurtalar genişçe bir kasenin içinde iyice çırpılır. Yağlar eritilir kızdırılır. Yumurtaya bulunan kadayıfl ar pembeleşinceye kadar çift tarafl ı kızartılır. Soğuk şurubu içine kadayıfl ar sıcak atılır. 5 dakika şurupta bekletilir. Şuruptan çıkarılır. Arzuya göre kaymak veya cevizle süslenerek servis yapılır. |
Şu Anki Saat: 02:18 |